Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów. O zawartość alergenów w daniach lub ich ewentualne zamienniki prosimy pytać obsługę. SPECJALNOŚCI DNIA dostępne są w limitowanych ilościach.
-
-
Specjalność dnia
-
terrina wieprzowa, grillowana focaccia, chutney z czerwonej cebuli, jabłek i daktyli
39,-pork terrine, grilled focaccia, red onion, apple and date chutney
-
pstrąg, szafranowa polenta, szpinak, grzybki shimeji, palone masło, orzech laskowy, szałwia, krem z parmezanu
72,-trout, saffran polenta, spinach, shimeji mushroom, burnt butter, hazelnut, sage, Parmesan cream
-
lamb burger: domowa maślana bułka, jagnięcina, ser kozi, relish z czerwonej papryki, jogurtowy sos z mięta, rukola, grubo krojone frytki
68,-lamb burger: home made burger bun, goat cheese, red pepper relish, minted yoghurt sauce, rocket, chunky chips
-
roulade drobiowa, kremowe ziemniaki, marchewka, cukinia, brokuł, sos na bazie czerwonego wina
52,-chicken roulade, creamy mush, butter veg, red wine jus
-
banana split: banan, rum, migdały, crumble, lody waniliowe
30,-banana split: dark rum, crumble, vanilla ice cream
-
Przystawki
-
zupa dnia: krem z podwędzanej papryki i pieczonych pomidorów
28,-soup of the day: roasted red pepper and tomato soup.
-
deska do podziału: francuski Camembert pieczony z konfitowanym czosnkiem i tymiankiem, domowy chutney z jabłka, czerwonej cebuli i daktyli, focaccia
75,-sharing board: French Camembert baked with confit garlic and thyme, house apple, red onion and date chutney, focaccia
-
Dania główne
-
sałatka: pieczony burak, podpiekany kozi ser, quinoa, prażone orzechy laskowe, pomarańcza, krem balsamiczny, dressing z miodem i musztardą francuską
45,-roasted beetroot, baked goat cheese, quinoa, toasted hazelnuts, honey and French mustard dressing, balsamic reduction
-
pappardelle z ragu cielęco-wołowym, oliwa truflowa, parmezan, pesto z orzecha laskowego
65,-pappardelle with veal and beef ragu, truffle oil, Parmesan, hazelnut pesto
-
wolno pieczone (10 h) żeberka po jamajsku, domowy sos bbq, coleslaw, grubo krojone frytki
68,-slowly cooked, Jamaican style pork ribs, homemade bbq sauce, coleslaw, chunky chips
-
burger z szarpaną wieprzowiną, domowy sos BBQ, coleslaw, grubo krojone fryty
52,-pulled pork burger, homemade BBQ sauce, coleslaw, chunky chips
-
BUTTER CHICKEN: kremowe curry z kurczakiem i orzechami nerkowca, ryż, świeża kolendra
47,-creamy BUTTER CHICKEN curry with cashew nuts, rice and fresh coriander
-
Dodatki
-
grubo krojone frytki z parmezanem i oliwą truflową
29,-chunky triple cooked chips with Parmesan and truffle oil
-
grubo krojone frytki
22,-chunky triple cooked chips
-
lekka sałatka z vinegret
20,-side salad with light dressing
-
domowy COLESLAW
18,-house COLESLAW
-
xtra SOS: domowy RELISH / domowy BBQ
5,-xtra SAUCE: relish / BBQ
-
Desery
-
specjalność chefa kuchni: ciasto daktylowe, domowy sos toffi, mascarpone lub lody waniliowe
30,-sticky toffee pudding, homemade toffee sauce, mascarpone or vanilla ice cream
-
apple crumble: pieczone jabłka z cynamonem, kruszonka, lody waniliowe
26,-apple crumble, vanilla ice cream
-
brownie z orzechami laskowymi, lody waniliowe
28,-brownie with hazelnut, vanilla ice cream
-
lody: wanilia, słona pistacja
12,- / 15,-ice cream: vanilla, salted pistachio
-