Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów. O zawartość alergenów w daniach lub ich ewentualne zamienniki prosimy pytać obsługę. SPECJALNOŚCI DNIA dostępne są w limitowanych ilościach.

    • Specjalność dnia

    • mushroom on toast: grzybki z brandy i musztardą francuską na podpiekanej focacci, jajko w koszulce, oliwa truflowa, parmezan

      38,-

      mushrooms with brandy and French mustard on toast, poached egg, truffle oil, parmesan

    • polędwica wieprzowa, kremowe ziemniaki, marchewki pieczone z miodem, salsa verde, szalotka, sos na bazie czerwonego wina

      59,-

      pork chop, creamy mash potatoes, honey glazed carrots, salsa verde, shallots, red wine sauce

    • risotto: dorsz, owoce morza, nduja, pomidory, chili, gorgonzola, orzech laskowy, kiszona cytryna

      89,-

      risotto: cod, seafood, nduja, tomato, chili, gorgonzola, hazelnut, preserved lemon

    • wegańskie curry z soczewicy, ryż, kolendra, chrupiąca szalotka

      39,-

      vegan lentil curry, rice, coriander, crispy shallots

    • Przystawki

    • zupa dnia: groszek z miętą

      28,-

      soup of the day: pea and mint

    • deska do podziału: francuski Camembert pieczony z konfitowanym czosnkiem i tymiankiem, domowy chutney z jabłka, czerwonej cebuli i daktyli, focaccia

      110,-

      sharing board: French Camembert baked with confit garlic and thyme, house apple, red onion and date chutney, focaccia

    • Dania główne

    • sałatka: pieczona dynia, kozi ser, pomidorki cherry, ogórek, dressing z miodem i musztardą francuską

      48,-

      salad: roasted pumpkin, goat cheese, cherry tomato, cucumber, honey and French mustard dressing,

    • wolno pieczone (10 h) żeberka po jamajsku, domowy sos bbq, coleslaw, grubo krojone frytki

      76,-

      slowly cooked, Jamaican style pork ribs, homemade bbq sauce, coleslaw, chunky chips

    • BUTTER CHICKEN: kremowe curry z kurczakiem i orzechami nerkowca, ryż, świeża kolendra

      54,-

      creamy BUTTER CHICKEN curry with cashew nuts, rice and fresh coriander

    • BUTTER TOFU: aromatyczne curry z tofu i orzechami nerkowca, ryz basmati, kolendra

      52,-

      BUTTER TOFU:

    • burger z szarpaną wieprzowiną, domowy sos BBQ, coleslaw, grubo krojone fryty

      54,-

      pulled pork burger, homemade BBQ sauce, coleslaw, chunky chips

    • burger wege: pieczarka portobello, kozi ser, relish z czerwonej cebuli, rukola, grubo krojone frytki

      48,-

      veggie burger: portobello mushroom, kozi ser, relish, rocket, chunky chips

    • Dodatki

    • grubo krojone frytki z parmezanem i oliwą truflową

      29,-

      chunky triple cooked chips with Parmesan and truffle oil

    • grubo krojone frytki

      22,-

      chunky triple cooked chips

    • lekka sałatka z vinegret

      20,-

      side salad with light dressing

    • domowy COLESLAW

      18,-

      house COLESLAW

    • xtra SOS: domowy RELISH / domowy BBQ

      5,-

      xtra SAUCE: relish / BBQ

    • Desery

    • specjalność chefa kuchni: ciasto daktylowe, domowy sos toffi, mascarpone lub lody waniliowe

      30,-

      sticky toffee pudding, homemade toffee sauce, mascarpone or vanilla ice cream

    • apple crumble: pieczone jabłka z cynamonem, rabarbar, kruszonka, lody waniliowe

      28,-

      apple crumble, vanilla ice cream

    • brownie z orzechami laskowymi, lody waniliowe

      30,-

      brownie with hazelnut, vanilla ice cream

    • lody: wanilia, słona pistacja

      12,- / 15,-

      ice cream: vanilla, salted pistachio

X