Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów. O zawartość alergenów w daniach lub ich ewentualne zamienniki prosimy pytać obsługę. SPECJALNOŚCI DNIA dostępne są w limitowanych ilościach.
-
-
Specjalność dnia
-
mushroom on toast: grzybki z brandy i musztardą francuską na podpiekanej focacci, jajko w koszulce, oliwa truflowa, parmezan
38,-mushrooms with brandy and French mustard on toast, poached egg, truffle oil, parmesan
-
polędwica wieprzowa, kremowe ziemniaki, marchewki pieczone z miodem, salsa verde, szalotka, sos na bazie czerwonego wina
59,-pork chop, creamy mash potatoes, honey glazed carrots, salsa verde, shallots, red wine sauce
-
risotto: dorsz, owoce morza, nduja, pomidory, chili, gorgonzola, orzech laskowy, kiszona cytryna
89,-risotto: cod, seafood, nduja, tomato, chili, gorgonzola, hazelnut, preserved lemon
-
wegańskie curry z soczewicy, ryż, kolendra, chrupiąca szalotka
39,-vegan lentil curry, rice, coriander, crispy shallots
-
Przystawki
-
zupa dnia: groszek z miętą
28,-soup of the day: pea and mint
-
deska do podziału: francuski Camembert pieczony z konfitowanym czosnkiem i tymiankiem, domowy chutney z jabłka, czerwonej cebuli i daktyli, focaccia
110,-sharing board: French Camembert baked with confit garlic and thyme, house apple, red onion and date chutney, focaccia
-
Dania główne
-
sałatka: pieczona dynia, kozi ser, pomidorki cherry, ogórek, dressing z miodem i musztardą francuską
48,-salad: roasted pumpkin, goat cheese, cherry tomato, cucumber, honey and French mustard dressing,
-
wolno pieczone (10 h) żeberka po jamajsku, domowy sos bbq, coleslaw, grubo krojone frytki
76,-slowly cooked, Jamaican style pork ribs, homemade bbq sauce, coleslaw, chunky chips
-
BUTTER CHICKEN: kremowe curry z kurczakiem i orzechami nerkowca, ryż, świeża kolendra
54,-creamy BUTTER CHICKEN curry with cashew nuts, rice and fresh coriander
-
BUTTER TOFU: aromatyczne curry z tofu i orzechami nerkowca, ryz basmati, kolendra
52,-BUTTER TOFU:
-
burger z szarpaną wieprzowiną, domowy sos BBQ, coleslaw, grubo krojone fryty
54,-pulled pork burger, homemade BBQ sauce, coleslaw, chunky chips
-
burger wege: pieczarka portobello, kozi ser, relish z czerwonej cebuli, rukola, grubo krojone frytki
48,-veggie burger: portobello mushroom, kozi ser, relish, rocket, chunky chips
-
Dodatki
-
grubo krojone frytki z parmezanem i oliwą truflową
29,-chunky triple cooked chips with Parmesan and truffle oil
-
grubo krojone frytki
22,-chunky triple cooked chips
-
lekka sałatka z vinegret
20,-side salad with light dressing
-
domowy COLESLAW
18,-house COLESLAW
-
xtra SOS: domowy RELISH / domowy BBQ
5,-xtra SAUCE: relish / BBQ
-
Desery
-
specjalność chefa kuchni: ciasto daktylowe, domowy sos toffi, mascarpone lub lody waniliowe
30,-sticky toffee pudding, homemade toffee sauce, mascarpone or vanilla ice cream
-
apple crumble: pieczone jabłka z cynamonem, rabarbar, kruszonka, lody waniliowe
28,-apple crumble, vanilla ice cream
-
brownie z orzechami laskowymi, lody waniliowe
30,-brownie with hazelnut, vanilla ice cream
-
lody: wanilia, słona pistacja
12,- / 15,-ice cream: vanilla, salted pistachio
-