Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów. O zawartość alergenów w daniach lub ich ewentualne zamienniki prosimy pytać obsługę. SPECJALNOŚCI DNIA dostępne są w limitowanych ilościach.

    • Specjalność dnia

    • terrina wieprzowa, grillowana focaccia, chutney z czerwonej cebuli, jabłek i daktyli

      39,-

      pork terrine, grilled focaccia, red onion, apple and date chutney

    • pstrąg, szafranowa polenta, szpinak, grzybki shimeji, palone masło, orzech laskowy, szałwia, krem z parmezanu

      72,-

      trout, saffran polenta, spinach, shimeji mushroom, burnt butter, hazelnut, sage, Parmesan cream

    • lamb burger: domowa maślana bułka, jagnięcina, ser kozi, relish z czerwonej papryki, jogurtowy sos z mięta, rukola, grubo krojone frytki

      68,-

      lamb burger: home made burger bun, goat cheese, red pepper relish, minted yoghurt sauce, rocket, chunky chips

    • roulade drobiowa, kremowe ziemniaki, marchewka, cukinia, brokuł, sos na bazie czerwonego wina

      52,-

      chicken roulade, creamy mush, butter veg, red wine jus

    • banana split: banan, rum, migdały, crumble, lody waniliowe

      30,-

      banana split: dark rum, crumble, vanilla ice cream

    • Przystawki

    • zupa dnia: krem z podwędzanej papryki i pieczonych pomidorów

      28,-

      soup of the day: roasted red pepper and tomato soup.

    • deska do podziału: francuski Camembert pieczony z konfitowanym czosnkiem i tymiankiem, domowy chutney z jabłka, czerwonej cebuli i daktyli, focaccia

      75,-

      sharing board: French Camembert baked with confit garlic and thyme, house apple, red onion and date chutney, focaccia

    • Dania główne

    • sałatka: pieczony burak, podpiekany kozi ser, quinoa, prażone orzechy laskowe, pomarańcza, krem balsamiczny, dressing z miodem i musztardą francuską

      45,-

      roasted beetroot, baked goat cheese, quinoa, toasted hazelnuts, honey and French mustard dressing, balsamic reduction

    • pappardelle z ragu cielęco-wołowym, oliwa truflowa, parmezan, pesto z orzecha laskowego

      65,-

      pappardelle with veal and beef ragu, truffle oil, Parmesan, hazelnut pesto

    • wolno pieczone (10 h) żeberka po jamajsku, domowy sos bbq, coleslaw, grubo krojone frytki

      68,-

      slowly cooked, Jamaican style pork ribs, homemade bbq sauce, coleslaw, chunky chips

    • burger z szarpaną wieprzowiną, domowy sos BBQ, coleslaw, grubo krojone fryty

      52,-

      pulled pork burger, homemade BBQ sauce, coleslaw, chunky chips

    • BUTTER CHICKEN: kremowe curry z kurczakiem i orzechami nerkowca, ryż, świeża kolendra

      47,-

      creamy BUTTER CHICKEN curry with cashew nuts, rice and fresh coriander

    • Dodatki

    • grubo krojone frytki z parmezanem i oliwą truflową

      29,-

      chunky triple cooked chips with Parmesan and truffle oil

    • grubo krojone frytki

      22,-

      chunky triple cooked chips

    • lekka sałatka z vinegret

      20,-

      side salad with light dressing

    • domowy COLESLAW

      18,-

      house COLESLAW

    • xtra SOS: domowy RELISH / domowy BBQ

      5,-

      xtra SAUCE: relish / BBQ

    • Desery

    • specjalność chefa kuchni: ciasto daktylowe, domowy sos toffi, mascarpone lub lody waniliowe

      30,-

      sticky toffee pudding, homemade toffee sauce, mascarpone or vanilla ice cream

    • apple crumble: pieczone jabłka z cynamonem, kruszonka, lody waniliowe

      26,-

      apple crumble, vanilla ice cream

    • brownie z orzechami laskowymi, lody waniliowe

      28,-

      brownie with hazelnut, vanilla ice cream

    • lody: wanilia, słona pistacja

      12,- / 15,-

      ice cream: vanilla, salted pistachio

X