Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów. O zawartość alergenów w daniach lub ich ewentualne zamienniki prosimy pytać obsługę. SPECJALNOŚCI DNIA dostępne są w limitowanych ilościach.

    • Specjalność dnia

    • zupa krem z podwędzanej papryki i pieczonych pomidorów, creme fraiche, prażone migdały

      28,-

      soup: roasted tomato and red pepper soup,

    • scotch egg: jajko przepiórki, mięso mielone z szałwią, winegret z dodatkiem miodu i musztardy francuskiej

      28,-

      quail scotch egg

    • pappardelle z ragu, wolno pieczony rib eye wołowy, krem z parmezanu, pesto z pestek dyni, prażone orzechy laskowe, oliwa truflowa

      72,-

      pappardelle with ragu, slowly cooked rib eye, Parmesan cream, pumpkin seed pesto, toasted hazelnuts, truffle oil

    • rib eye – stek z antrykotu, frytki, szpinak, brokuł, pieczony pomidor, sos holenderski

      115,-

      rib eye steak, chips, spinach, broccoli, roasted tomato, hollandaise sauce

    • Przystawki

    • żurek, scotch egg z jajkiem przepiórczym, grzyby, kotlecik ziemniaczany z bekonem, oliwa truflowa

      42,-

      traditional Polish fermented rye soup, quail scotch egg, wild mushroom, potato cake with bacon, sausage, truffle oil

    • deska do podziału: francuski Camembert pieczony z konfitowanym czosnkiem i tymiankiem, domowy chutney z jabłka, czerwonej cebuli i daktyli, podpiekane pieczywo

      110,-

      sharing board: French Camembert baked with confit garlic and thyme, house apple, red onion and date chutney, toasted bread

    • Dania główne

    • sałatka z łososiem: wędzony łosoś, awokado, jajko, pomidorki cherry, ogórek, dressing z miodem i musztardą francuską

      59,-

      smoked salmon salad: salmon, avocado, egg, cherry tomato, cucumber, honey and French mustard dressing,

    • sałatka z kurczakiem: grillowany kurczak, awokado, pomidorki cherry, ogórek, dressing z miodem i musztardą francuską

      52,-

      chicken and avocado salad, cherry tomato, cucumber, honey and mustard dressing

    • sałatka wege: grillowany brokuł, pieczony burak, podpiekany kozi ser, pomarańcza, mix sałat

      49,-

      veggie salad: grilled broccoli, roasted beetroot, grilled goat cheese, orange, salad

    • BUTTER CHICKEN: kremowe curry z kurczakiem i orzechami nerkowca, ryż, świeża kolendra

      56,-

      creamy BUTTER CHICKEN curry with cashew nuts, rice and fresh coriander

    • BUTTER TOFU: aromatyczne curry z tofu i orzechami nerkowca, ryz basmati, kolendra

      54,-

      BUTTER TOFU

    • wolno pieczone (10 h) żeberka po jamajsku, domowy sos bbq, coleslaw, grubo krojone frytki

      78,-

      slowly cooked, Jamaican style pork ribs, homemade bbq sauce, coleslaw, chunky chips

    • burger z szarpaną wieprzowiną, domowy sos BBQ, coleslaw, grubo krojone fryty

      54,-

      pulled pork burger, homemade BBQ sauce, coleslaw, chunky chips

    • burger wege: pieczarka portobello, kozi ser, relish z czerwonej cebuli, rukola, grubo krojone frytki

      48,-

      veggie burger: portobello mushroom, kozi ser, relish, rocket, chunky chips

    • Dodatki

    • frytki z parmezanem i oliwą truflową

      29,-

      chips with Parmesan and truffle oil

    • frytki

      22,-

      chips

    • lekka sałatka z vinegret

      20,-

      side salad with light dressing

    • domowy COLESLAW

      18,-

      house COLESLAW

    • xtra SOS: domowy RELISH / domowy BBQ

      5,-

      xtra SAUCE: relish / BBQ

    • Desery

    • specjalność chefa kuchni: ciasto daktylowe, domowy sos toffi, mascarpone lub lody waniliowe

      30,-

      sticky toffee pudding, homemade toffee sauce, mascarpone or vanilla ice cream

    • apple crumble: pieczone jabłka z cynamonem, rabarbar, kruszonka, lody waniliowe

      28,-

      apple crumble, vanilla ice cream

    • brownie z orzechami laskowymi, lody waniliowe

      30,-

      brownie with hazelnut, vanilla ice cream

    • lody: wanilia, słona pistacja

      12,- / 15,-

      ice cream: vanilla, salted pistachio

X