Wszystkie dania przygotowywane są ze świeżych produktów. O zawartość alergenów w daniach lub ich ewentualne zamienniki prosimy pytać obsługę. SPECJALNOŚCI DNIA dostępne są w limitowanych ilościach.
-
-
Specjalność dnia
-
zupa dyniowa
30,-creamy pumpkin soup
-
sirloin stek 180-200g, kremowe ziemniaki, dziki brokuł, oliwa truflowa, sos na bazie czerwonego wina
89,-sirloin steak 180-200g, creamy mash, tenderstem broccoli, truffle oil, red wine jus
-
pappardelle z ragu cielęco-wołowym, parmezan, oliwa truflowa
65,-pappardelle with veel and beef ragu, Parmesan, truffle oil
-
dorsz, kremowe ziemniaki, pak choi, musztarda francuska
72,-cod, creamy mash, pak choi, French mustard
-
Przystawki
-
deska do podziału: francuski Camembert pieczony z konfitowanym czosnkiem i tymiankiem, domowy chutney z jabłka, czerwonej cebuli i daktyli, podpiekane pieczywo
110,-sharing board: French Camembert baked with confit garlic and thyme, house apple, red onion and date chutney, toasted bread
-
Dania główne
-
sałatka z łososiem: wędzony łosoś, awokado, jajko, pomidorki cherry, ogórek, dressing z miodem i musztardą francuską
59,-smoked salmon salad: salmon, avocado, egg, cherry tomato, cucumber, honey and French mustard dressing,
-
sałatka z kurczakiem: grillowany kurczak, awokado, pomidorki cherry, ogórek, dressing z miodem i musztardą francuską
52,-chicken and avocado salad, cherry tomato, cucumber, honey and mustard dressing
-
BUTTER CHICKEN: kremowe curry z kurczakiem i orzechami nerkowca, ryż, świeża kolendra
56,-creamy BUTTER CHICKEN curry with cashew nuts, rice and fresh coriander
-
sałatka wege: grillowany brokuł, pieczony burak, podpiekany kozi ser, pomarańcza, mix sałat
49,-veggie salad: grilled broccoli, roasted beetroot, grilled goat cheese, orange, salad
-
wolno pieczone (10 h) żeberka po jamajsku, domowy sos bbq, coleslaw, grubo krojone frytki
78,-slowly cooked, Jamaican style pork ribs, homemade bbq sauce, coleslaw, chunky chips
-
BUTTER TOFU: aromatyczne curry z tofu i orzechami nerkowca, ryz basmati, kolendra
54,-BUTTER TOFU
-
burger z szarpaną wieprzowiną, domowy sos BBQ, coleslaw, grubo krojone fryty
54,-pulled pork burger, homemade BBQ sauce, coleslaw, chunky chips
-
burger wege: pieczarka portobello, kozi ser, relish z czerwonej cebuli, rukola, grubo krojone frytki
48,-veggie burger: portobello mushroom, kozi ser, relish, rocket, chunky chips
-
Dodatki
-
frytki
22,-chips
-
frytki z parmezanem i oliwą truflową
29,-chips with Parmesan and truffle oil
-
lekka sałatka z vinegret
20,-side salad with light dressing
-
domowy COLESLAW
18,-house COLESLAW
-
xtra SOS: domowy RELISH / domowy BBQ
5,-xtra SAUCE: relish / BBQ
-
Desery
-
specjalność chefa kuchni: ciasto daktylowe, domowy sos toffi, mascarpone lub lody waniliowe
30,-sticky toffee pudding, homemade toffee sauce, mascarpone or vanilla ice cream
-
apple crumble: pieczone jabłka z cynamonem, rabarbar, kruszonka, lody waniliowe
28,-apple crumble, vanilla ice cream
-
brownie z orzechami laskowymi, lody waniliowe
30,-brownie with hazelnut, vanilla ice cream
-
lody: wanilia, słona pistacja
12,- / 15,-ice cream: vanilla, salted pistachio
-